22.-23. juulil toimub Patarei merekindluse territooriumil rahvusvaheline interdistsiplinaarne noorte kultuurifestival Patarei Kultuuritolm 2011. Festival on ellu kutsutud selleks, et kaardistada kohalikku kultuurilist viljelust ja tutvustada ka naabermaade talente. Kahe päeva jookusl esineb neljal laval kokku üle 50 bändi ja dj. Lisaks toimub arvukalt performance’id, tantsuetendusi ja töötubasid, kunstinäitusi, püstitatakse installatsioone, näidatakse kino.

Sel aastal on keskne teema Ida-Euroopa müüdid ja identiteet. Läbi erinevate lähenemiste uuritakse, millised on levinumad idaeurooplust puudutavad müüdid ja kuivõrd nad paika peavad, kuidas kommunistlik pärand meie identiteeti vormib ja mil moel see väljenduse leiab. Kes on idaeurooplane, mida ta sööb ja mõtleb? Kas Tallinnast võiks saada kunagi ka Ida-Euroopa kultuuripealinn?

Samuti pühendutakse keskkonnateadlikule ja jätkusuutlikule liikumisele ja selle propageerimisele. Üritus on täiesti plii- ja autovaba. Kohapeal rullub lahti jalgrataste töötuba, kohvik-trollibussis „Uus Energia“ peetakse seminare rohelistel teemadel ning näidatakse temaatilisi filme. Esilinastub film „Reis rohelisse muusikasse“. Peo tõmbab käima trammi- ja trollibussikoondise orkestri rongkäik kultuurikilomeetri 0-punktist Patarei kultuuriparki.